Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wehkamp.nl gaat megadistributiecentrum bouwen

04-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wehkamp.jpg
Onlinewarenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het naar eigen zeggen grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen. De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro en het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn. Dat maakte RFS Holland Holding, het moederbedrijf van de webwinkel, maandag bekend.
4 miljoen artikelen
Het nieuwe distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.
'Meegroeien met de trend'
,,De verwachting is dat over 10 jaar de Nederlandse consument 50 procent van zijn aankopen online doet en het nieuwe distributiecentrum geeft ons de mogelijkheden om met die trend mee te groeien'', aldus Gert van de Weerdhof, bestuursvoorzitter van RFS Holland Holding.
Vervanging oude locatie
De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van wehkamp.nl in Dedemsvaart gaan vervangen, dat is al sinds de jaren 60 in gebruik is. De 200 vaste krachten die nu in Dedemsvaart werken, kunnen straks meeverhuizen.
Maurik
Wehkamp.nl heeft verder nog een logistiek centrum in Maurik. Dat centrum, dat vooral bedoeld is voor de distributie van meubels en koelkasten, blijft gewoon bestaan.
ANP

Meer over:

wehkamp, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!