Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wehkamp: bezorging thuis niet meer gratis, bij afhaalpunt wel

13-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3437 keer bekeken
  •  
webshop kleding webwinkel 1127 pakketje post

Wehkamp gaat een klein bedrag vragen voor het thuis laten bezorgen van een bestelling. Vanaf 18 oktober betaal je bij de webshop 50 cent per pakket. Het laten bezorgen bij een afhaalpunt blijft gratis. 

Wehkamp wil zo proberen om minder busjes te laten rijden uit het oogpunt van duurzaamheid. Aflevering bij een afhaalpunt van DHL wordt de standaardkeuze in het bestelproces. Om die optie aantrekkelijk te maken, rekent de webshop 50 cent voor thuisbezorging.

Bedrag voor terugsturen

Eerder al begon de webwinkel met het ontmoedigen van het retourneren van artikelen door geld te vragen voor terugsturen. En dat helpt, stelt Wehkamp: per dag worden er vijfduizend producten minder teruggestuurd.

Dagelijks kreeg Wehkamp 50.000 artikelen retour, vertelt marketingdirecteur Heleen Janssen aan NU.nl. “Sinds de invoering van retourkosten in april zijn dat er 10 procent minder, dus ongeveer 45.000. Op jaarbasis scheelt dat 1,5 miljoen teruggezonden artikelen. Dat is gigantisch! Klanten bestellen minder verschillende maten of verschillende kleuren.”

Financiële impact

De invoering van retourkosten zorgt voor een daling in de omzetcijfers, maar het zorgt tevens voor meer winst. Zo berekent NU.nl dat als er 45.000 keer per dag 50 cent wordt betaald, dat jaarlijks meer dan 8 miljoen euro opbrengt.

Bron: NU.nl/De Telegraaf/Twinkle

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

mieke1960
mieke196030 okt. 2023 - 20:56

Begrijp zeer zeker dat er teveel retour gezonden wordt / werd ! Maar kan zelf niet naar een afhaalpunt, en dus ben ik met abonnement toch verplicht €0,50 te betalen om een pakketje thuis te krijgen ! Wat is mijn voordeel van abonnement dan nog ? Eel is op het moment boven de € 20 . En mensen die afhankelijk zijn van anderen moeten nu toc gaan betalen ?!

HGRH
HGRH14 okt. 2023 - 11:32

Is gratis gratis? Denk het niet...voelt zo maar is het niet kwestie van zichtbaar maken van onderdelen van totaalprijs? Trouwens liever een "groene DHL bus" aan de deur dan x aantal net gestarte ronkende brandstof auto's voor een "vies" ritje naar het afhaalpunt. Gelukkig zijn er nog steeds alternatieve "Wehkamps" die doen waarvoor thuisbezorging is opgericht namelijk service aan huis.

2 Reacties
Meindo
Meindo14 okt. 2023 - 13:49

Dan stap je toch even op je fiets.

honza23
honza2316 okt. 2023 - 7:54

HGRH: u gaat er dus gemakshalve maar van uit dat iedereen speciaal met de auto gaat? Vaak zitten ze op een plek waar mensen toch al heen gaan (bv in een winkelcentrum waar mensen boodschappen doen), of liggen ze op de route van/naar werk. Of mensen lopen of fietsen er even heen. Het wordt tijd dat webwinkels mensen de rekening presenteren van die "service aan huis"; bv €8 per pakket extra laten betalen. Kijken of u dan nog steeds te lui bent om een pakketje zelf op te halen.

Dirk2456
Dirk245614 okt. 2023 - 10:25

Terecht dat thuisbezorging iets gaat kosten. Zo ook betaling bij terugzending per besteld item. Ik begrijp dat niet zelden bijvoorbeeld tientallen kledingstukken worden besteld en 99% wordt geretourneerd. Het vermindert dat gerace van bezorgdiensten in de wijk en goed voor milieu. Bestelde producten haal je af op ophaalpunten in je stad of dorp. Je kunt nog denken aan een vrijstelling bij overlegging van een immobiliteit verklaring of zo iets. Kijk, nu is het 50 eurocent maar dat gaat na invoering van het systeem ieder jaar omhoog. Tja, milieubeleid kost ons allemaal geld. Mark my words

@qwerty@
@qwerty@13 okt. 2023 - 15:37

Oh.....wat ontzettend vreselijk, 50 CENT bezorgkosten, jullie durven wel hoor Wehkamp (maar dan h=e). Cynisch.........haha

caroden
caroden13 okt. 2023 - 12:22

Logische stap van Wehkamp. Laat de bozorger het maar lekker op 1 adres afleveren. Liefst waar je als consument toch al langsrijdt. Dat scheel heel veel busjes in de straat. Scheld geld en milieu.

kaartendraak
kaartendraak13 okt. 2023 - 12:00

50ct is geen idioot bedrag om een pakje thuis te laten bezorgen, maar ze willen minder busjes laten rijden zodat wij naar afhaalpunten moeten? Hoeveel mensen gaan met de auto naar een afhaalpunt....? zeker als het een veel te groot pakket is wat je niet even zo op je nek mee kan nemen........

sjeetje
sjeetje13 okt. 2023 - 11:35

Begrijpelijk en tegelijkertijd…ik heb een beperking waardoor ik veel niet meer red en op deze manier overleef . Voor mensen met een beperking kan het wel slechter zijn voor hun zelfstandigheid.Je moet het weer vragen aan iemand en maakt weer meer tot een project.En met een beperking is je inkomen meestal niet bepaald hoog.

1 Reactie
Mabelle
Mabelle13 okt. 2023 - 12:36

Je hoeft het helemaal niet aan anderen te vragen. Als je wat kunt kopen bij Wehkamp, kun je ook wel 50cent missen voor thuisbezorging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!