Kassa

Weggooiwijzer op producten Albert Heijn

09-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weggooiwijzer-195-117.jpg
Albert Heijn lanceert vandaag de Weggooiwijzer. Op eigen-merkproducten van de grootgrutter komen logo's te staan die helpen om de verpakking na gebruik in de juiste afvalbakken te gooien.
Papier, glas, plastic, restafval
Albert Heijn heeft voor het initiatief samengewerkt met Milieu Centraal en Nedvang (Nederland Van Afval Naar Grondstof). De logo's leggen uit hoe klanten de verschillende verpakkingsonderdelen het beste kunnen weggooien. De Weggooiwijzer gaat uit van de vier meest gangbare stromen verpakkingsafval in Nederland, namelijk: papier, glas, plastic en restafval. Per verpakking kan het om meerdere stromen gaan. Een voorbeeld: een glazen appelmoespot kan het beste naar de glasbak, en het metalen deksel mag de vuilnisbak in.
2015
Op de AH puur&eerlijk biologische yoghurt producten is de Weggooiwijzer voor het eerst te zien. Albert Heijn streeft ernaar dat eind 2012 de weggooiwijzer op alle AH puur&eerlijk-producten staat en uiterlijk in 2015 op alle eigen merk producten. Het systeem is vrij beschikbaar en te gebruiken door alle Nederlandse supermarkten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!