Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weggebruiker minder in de file

08-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_snelweg_09.jpg
Weggebruikers stonden van mei tot en met augustus dit jaar 1,7 miljoen uur minder in de file dan in dezelfde periode vorig jaar. De filedruk nam met 3,5 procent af terwijl in deze periode meer verkeer op de weg was. Dat blijkt uit de Publieksrapportage Rijkswegennet die minister Melanie Schultz (Infrastructuur) maandag naar de Tweede Kamer stuurt.
Wegverbreding
De betere doorstroming komt volgens Schultz doordat er de afgelopen periode op verschillende plaatsen wegen zijn verbreed. Door de openstellingen op de A2 en A12 is de reistijd voor de weggebruiker verkort. Op de A12 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Oudenrijn is een extra rijstrook geopend, waardoor de automobilisten 10 minuten sneller zijn.
De files op de A4 bij Leiden zijn afgenomen nadat een deel van de extra rijstroken is opengesteld.
File top 10
De top 10 van files wordt nog aangevoerd door de A50 tussen de Waalbrug en knooppunt Ewijk. Daar wordt tot eind 2014 gewerkt aan de aanleg van extra rijstroken en de brug over de Waal.
Tot 2014 legt Rijkswaterstaat 800 kilometer aan extra rijstroken en spitsstroken aan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!