Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wegenwacht met speciaal reservewiel de weg op

23-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb vlag
De ANWB rust de komende weken de wegenwachtauto's uit met een speciaal reservewiel dat onder vrijwel alle typen auto's past. Nu moeten automobilisten die stranden met een lekke band vaak erg lang wachten tot het euvel is opgelost omdat steeds minder nieuwe auto's standaard een reservewiel aan boord hebben.
Duurt lang
De afgelopen twee jaar nam het aantal auto's zonder reservewiel, om ruimte en gewicht te besparen, met 20 procent toe. ,,Dit zorgt bij bandenpech voor het nodige oponthoud'', aldus de ANWB ,,Als er geen reservewiel aanwezig is, moet de Wegenwacht bij lokale bandenleveranciers en reparateurs op zoek naar de juiste bandenmaat. Hierdoor duurt het vervangen van een band, zelfs onder de meest ideale omstandigheden, al gauw minimaal één á anderhalf uur.''
Geel Wiel
Volgens de ANWB zijn lekke banden, samen met accu-en dynamoproblemen, de belangrijkste oorzaken van pech. Vorig jaar hielp de pechdienst 136.000 leden die gestrand waren met een lekke band. Het idee voor het universele reservewiel, door de ANWB omgedoopt tot Geel Wiel, is afkomstig van de Engelse zusterclub AA. Na gebruik kunnen de leden het tijdelijke wiel binnen vijf dagen gratis terugsturen naar de ANWB.
Vakantiegangers
Dat het ontbreken van een reservewiel tot grote problemen kan leiden, bleek afgelopen zomervakantie. Nederlandse vakantiegangers die in het buitenland strandden met een lekke band moesten in het geval van een afwijkende wielmaat soms vijf tot zes dagen wachten totdat het relatief eenvoudige probleem verholpen was. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!