Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Weerzin tegen schoolproef via 'achterdeur'

3 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
school kinderen 930 x 520
Een fiks deel van de Tweede Kamer is boos op staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Hij probeert voor 8 miljoen euro een onderwijstoets uit die het parlement in 2013 al naar de prullenbak verwees. Dekker organiseert een 'pilot' voor een test om vast te stellen hoe ver middelbare scholieren aan het eind van de onderbouw zijn met Nederlands, Engels en wiskunde.
Weinig sympathie
Het CDA vindt het onbegrijpelijk dat er toch voorbereidingen worden gemaakt voor een toets die geen wettelijke basis heeft. En dat nog voor zoveel geld ook. De PvdA vroeg zich dinsdag in de Kamer af of het niet beter is te stoppen met de proef. D66 vindt dat het onderwijs al van proeven "aan elkaar hangt" en dat de "regering moet regeren in plaats van proberen". De SP zegt dat Dekker via een achterdeur zijn persoonlijke hobby's uitvoert. En GroenLinks zet er ook grote vraagtekens bij. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!