Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weerstand tegen vuurwerk groeit

30-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk2_23.jpg
Steeds meer mensen hebben genoeg van het vuurwerkgeweld tijdens de jaarwisseling. Liever dan zelf vuurwerk af te steken zien de meeste Nederlanders een georganiseerde vuurwerkshow. De branche voert daartegen bezwaren aan. Dat meldt de Volkskrant.
Stoppen of te minderen
De helft van de ondervraagden in een onderzoek van I&O Research (van 18 jaar en ouder), zegt te zullen stoppen of te minderen met het afsteken van vuurwerk zodra de gemeente vuurwerkshows organiseert. Ook de voorstanders van een vuurwerkverbod zijn opmerkelijk mild over vuurwerkshows: 84 procent is voor.
Verbod op consumentenvuurwerk
Het nee-kamp tegen particulier vuurwerk groeit gestaag. TNS NIPO peilde in 2008 dat 53 procent van de bevolking positief was over het afsteken van vuurwerk. Vier jaar later was dat precies de helft. Nu blijkt uit het I&O-onderzoek dat 56 procent van de ondervraagden een verbod wil op consumentenvuurwerk. ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!