Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weerstand tegen snijden sociale zekerheid

26-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_31.jpg
Veel Nederlanders zijn tegen de plannen van het kabinet om te snijden in de sociale zekerheid. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van de SP.
Van de 1500 ondervraagden is 77 procent tegen het voorstel om banen te schrappen in de speciale werkplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking. Van de linkse partijen is tussen de 95 en 99 procent daar tegen en ook bij de PVV-achterban is 67 procent tegen. Ook bij de VVD en het CDA is nog altijd respectievelijk 54 en 61 procent tegen.
Van de ondervraagden is ook 73 procent tegen bezuinigingen op uitkeringen voor mensen met een arbeidsbeperking. 20 procent is er wel voor. 68 procent van de mensen is tegen de mogelijkheid om mensen te laten werken voor een salaris lager dan het minimumloon. 29 procent is hier wel voor.
Volgens de SP blijkt uit het onderzoek van De Hond dat er ,,totaal geen draagvlak is voor de plannen van dit nieuwe kabinet''. SP-Kamerlid Sadet Karabulut zegt dat vrijdag in dagblad Spits. De SP organiseert zaterdag samen met de PvdA, FNV en de CG-raad in Den Bosch een dag tegen armoede en sociale uitsluiting. SP-leider Emile Roemer en PvdA-leider Job Cohen zullen daar spreken.
Deze peiling van De Hond is via internet gehouden onder 1500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!