Kassa

Weer week lang jacht op nieuwe donoren

13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
donor.jpg
Momenteel hebben 3,1 miljoen Nederlanders zich geregistreerd als orgaandonor, maar dat moeten er veel meer worden. Tijdens de donorweek volgende week probeert een aantal belanghebbende clubs om zo veel mogelijk nieuwe donoren te werven.
Nog niet alten registreren
Zo'n 7,5 miljoen mensen van 18 jaar en ouder hebben zich nog niet laten registeren. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk van hen volgende week over de streep te trekken. ,,Vorig jaar hadden we op de eerste dag van de donorweek 10.000 nieuwe registraties. Als we dat kunnen evenaren, ben ik al heel blij'', aldus een woordvoerster van de campagne Nederland Zegt Ja.
Wervingsactie
Een aantal bekende Nederlanders zal zich maandag de hele dag inzetten voor de wervingsactie. Die vindt plaats op de redactie van Nu.nl. Onder anderen actrices Sanne Vogel en Eva van de Wijdeven, journaliste Sandra Schuurhof, acteur Tygo Gernandt, presentator Giel Beelen en tatoeëerder Henk Schiffmacher proberen zo veel mogelijk mensen over te halen om zich te laten registreren als orgaandonor.
Wachtlijst
Begin deze maand stonden zo'n 1.300 mensen op de wachtlijst voor een orgaan. 770 mensen wachten op een weefsel. Vorig jaar zijn 140 mensen overleden omdat ze niet op tijd een donororgaan kregen.
Geen beweging
Volgens Stichting 2 Miljoen Handtekeningen is er sinds 2005 geen beweging in het aantal transplantaties en donorregistraties, ondanks miljoenenkostende campagnes en initiatieven in ziekenhuizen. De stichting wil daarom dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) met heldere, meetbare donorbeleidsdoelstellingen komt. ANP

Meer over:

donor, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!