Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer voorkomt hinder staking vuilnisdiensten

17-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vuilnis_04.jpg
Het relatief koele weer en de bewolking voorkomen al te grote overlast door de driedaagse staking van de vuilnisdiensten in de steden Amsterdam, Utrecht en Groningen.
Bergen vuilniszakken
In de drie steden zijn in de centra en de woonwijken overal bergen vuilniszakken te vinden, maar nergens leidt dat vooralsnog tot stankklachten of overlast door ongedierte.
Geen Napolitaanse toestanden
,,De weergoden zijn ons gelukkig goed gezind'', meldt een woordvoerster van de stad Utrecht. Bij Amsterdam Marketing hebben zich geen toeristen gemeld met klachten over stank. In Groningen is de hinder eveneens te overzien. ,,Het vuil is zichtbaar, maar we zien geen Napolitaanse toestanden'', aldus de gemeentelijke woordvoerder.
Woensdag
Medewerkers van de gemeentereiniging in die steden hebben drie dagen het werk neergelegd om hun looneisen kracht bij te zetten. Woensdag demonstreren zij op het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Hendrik Ido Ambacht.
Gewoontegetrouw
Oproepen van de getroffen gemeenten om het vuilnis langer binnen te houden, zijn lang niet overal gehoord. Daardoor worden plastic vuilniszakken gewoontegetrouw buiten gezet. In Utrecht en Groningen zijn ondergrondse afvalcontainers inmiddels vrijwel allemaal vol en worden er afvalzakken naast geplaatst.
Commerciële vuilnisdienst
Groningen meldt een soepele houding van de stakers bij calamiteiten. Zo werd het opgehoopte afval op de Grote Markt na afloop van de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen maandagochtend alsnog opgeruimd door een commerciële vuilnisdienst.
Twitter
Op sociale media circuleren enkele tientallen klachten over de bergen vuilniszakken. ,,Bij ons is het ook een zooi op straat! Heel irritant, betaal je dan je gemeentebelastingen voor. #Amsterdam #zuid #vuilnis'', is één van de tweets. Een andere twitteraar heeft er minder problemen mee: ,,Het #vuilnis in m'n straat hoopt zich op. Helemaal ok, want teken van zeer terecht protest na jaren van nullijn.''
Inhaalslag
De drie gemeenten bereiden zich alvast voor op de inhaalslag die donderdag voor de deur staat. Dat wordt in Utrecht een behoorlijke operatie, want volgens de woordvoerster van de Domstad ,,is natuurlijk niet alles binnen één dag opgehaald''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!