Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer toename van aantal kabelklanten

31-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kabel930x520
Het aantal Nederlandse huishoudens waar geïnternet wordt via een kabelverbinding, is in het vierde kwartaal van 2015 verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Telecompaper donderdag heeft gepubliceerd. De groei werd opnieuw gestuwd door glasvezel en kabel die de daling van DSL-breedbandlijnen teniet deden.
Eind 2015 telde Nederland ruim 7,1 miljoen breedbandaansluitingen, 3,1 procent meer dan een jaar eerder. In het laatste kwartaal steeg het aantal aansluitingen met 0,8 procent.
Breedband via glasvezel groeide in de drie maanden tot januari met 6,4 procent, om eind december uit te komen op meer dan 13 procent van de markt.
De groei van breedband via kabel bedroeg 0,1 procent. Met 3,2 miljoen verbindingen is kabel nog altijd de grootste breedbandtechnologie van Nederland. De technologie via DSL daalde met 0,2 procent tot 2,89 miljoen aansluitingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!