Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer puppy's uit Bulgarije in beslag genomen

12-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
puppy-goldenretriever_01.jpg
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft wederom puppy’s in beslag genomen, afkomstig uit Bulgarije. Tijdens een gezamenlijke actie met de politie Oost-Nederland zijn afgelopen weekend 5 locaties in de omgeving van Nijmegen bezocht waarvan de NVWA wist dat er in Bulgaarse puppy’s gehandeld werd. In totaal zijn tijdens de acties 4 puppy’s en 2 privéhonden die niet ingeënt bleken te zijn tegen rabiës in beslag genomen.
Hondsdolheid
Hondsdolheid komt onder Nederlandse honden en katten niet voor, en dat wil de NVWA graag zo houden. Rabiës of hondsdolheid is een virusziekte die het zenuwstelsel van mensen en honden kan aantasten. Besmette honden verspreiden het virus vooral via het speeksel. Al voordat dieren verschijnselen vertonen van hondsdolheid zijn ze besmettelijk voor hun omgeving.
Dodelijk voor mensen
Mensen kunnen dus rabiës krijgen via een beet of een lik van een hond, kat, vos of aap in het buitenland die met rabiës is besmet. Zonder tijdige behandeling verloopt hondsdolheid meestal dodelijk. Bron: NVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!