Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer ongeluk met zelfrijdende auto Google

03-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Google_06.jpg
Wederom is een zelfrijdende auto van Google betrokken geraakt bij een ongeluk. Dat maakte de internetreus donderdag bekend. Het aantal verkeersongelukken met de auto's van Google is door de recente aanrijding opgelopen tot twaalf.
Botsing
,,Net als vorige week is er een auto achterop onze auto geklapt bij een stoplicht", gaf medeoprichter Sergey Brin van Google aan. ,,Bij zeven of acht van de botsingen reed een andere auto tegen de onze aan. Slechts één keer heeft de auto van Google een ongeluk veroorzaakt, maar dat was de schuld van de bestuurders." Over de andere ongelukken werden geen details verstrekt.
Minder ongelukken
Volgens Google tonen tests aan dat de zelfrijdende auto's veilig zijn. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het gebruik van zelfsturende auto's leidt tot minder ongelukken. De auto's van Google hebben in totaal 2,7 miljoen kilometer gereden, waarvan de computer 1,6 miljoen kilometer voor zijn rekening nam. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!