Kassa

Weer meer Nederlanders met betalingsproblemen

22-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schuld_12.jpg
Het aantal mensen met betalingsproblemen in Nederland blijft groeien. Het afgelopen halfjaar kwamen er ruim 20.000 consumenten bij met een betalingsachterstand op hun lening. Dat maakte Bureau Krediet Registratie (BKR) woensdag bekend.
Financïele problemen
In totaal zitten er nu bijna 740.000 consumenten in de financiële problemen. Op dit moment heeft 8,6 procent van de bij BKR geregistreerde consumenten een 'serieuze betalingsachterstand'. Een half jaar geleden was dit nog 8,3 procent. ,,Met name door echtscheiding en werkloosheid is het aantal consumenten met een betalingsprobleem weer toegenomen'', zegt Peter van den Bosch, directeur van BKR.
Voorzichtig
Hoewel er steeds meer mensen met een achterstand zijn, wordt de consument tegelijkertijd voorzichtiger. ,,Het aantal mensen met een lening daalt. Ook proberen consumenten bijvoorbeeld hun hypotheek versneld af te lossen'', aldus Van den Bosch.
BKR
BKR beheert gegevens over afgesloten kredieten en informeert daarover banken, hypotheekverstrekkers en andere aangesloten kredietverleners. In totaal staan er bij de instantie 8,6 miljoen consumenten geregistreerd. Zij hebben allemaal een vorm van krediet afgesloten. ANP Meer details: website BKR

Meer over:

schulden, bkr, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!