Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer internationale massaclaim tegen VW

26-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen-930x520
Volkswagen krijgt steeds meer massaclaims voor zijn kiezen in verband met het dieselschandaal. De nieuwe Nederlandse stichting CLEAN gaat zich namens ,,duizenden'' Volkswagenrijders uit de hele wereld hard maken voor schadevergoedingen bij het Duitse autoconcern. Het gaat om een bundeling van consumentenclaims uit zeker 22 landen, zo beweert de organisatie.
De Nederlandse wetgeving maakt het mogelijk om een internationale massaclaim in te dienen. Mede daarom zijn hier al verschillende soortgelijke partijen actief. Zo werkt Volkswagen Car Claim eveneens aan een wereldwijde claim namens particulieren. Verder heeft ook VolkswagenAudiclaim al diverse malen publiciteit gezocht. Dan zijn er nog procedures in voorbereiding namens beleggers.
Brein achter CLEAN is Corpocon, een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in massaschadeclaims. Corpocon begon eind september naar eigen zeggen als eerste Nederlandse partij met het verzamelen van claims naar aanleiding van de toen net uitgekomen fraude met sjoemelsoftware. ANP

Meer over:

sjoemelsoftware
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!