Kassa

Weer Icesave-besprekingen in Londen

01-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ice-save-logo2_03.jpg
Over de Icesave-zaak wordt in Londen weer gepraat tussen vertegenwoordigers van IJsland en Groot-Brittannië. Nederland is erbij betrokken, maar een woordvoerder van demissionair staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) benadrukte zondag dat ,,we continu op één lijn hebben gehandeld met de Britten'' in de zaak over het terugbetalen van schulden van de IJslandse bank.
Het is volgens de woordvoerder nog onduidelijk wat verwacht kan worden van de besprekingen. IJsland liet vrijdag weten toch weer mogelijkheden voor een oplossing te zien, terwijl een dag eerder zonder resultaat was overlegd. IJsland had nieuwe voorstellen voor terugbetaling afgewezen. In de laatste voorstellen van Nederland en Groot-Brittannië was sprake van lage variabele rentetarieven en een kwijtschelding van de schulden voor twee jaar. Dat zou IJsland uiteindelijk een voordeel opleveren van 450 miljoen euro.
Het eiland vindt dat zijn economie te zwaar getroffen wordt door de betalingsregeling die voorschrijft dat er aan Nederland en Groot-Brittannië samen 3,8 miljard euro moet worden terugbetaald. Dat bedrag leenden de twee landen uit, zodat IJsland gedupeerde spaarders van Icesave tegemoet kon komen. ANP

Meer over:

diginieuws, icesave
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!