Kassa

Weer honderdduizenden Toyota's teruggeroepen

17-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toyota_21.jpg
De Japanse autofabrikant Toyota roept in Canada en de Verenigde Staten in totaal 870.000 auto's van het type Sienna terug. Er zijn problemen met de bevestiging van het reservewiel. Die kan doorroesten, waardoor het wiel kan loskomen en andere weggebruikers in gevaar zou brengen. Dat heeft Toyota vrijdag bekendgemaakt.
Toyota is de afgelopen maanden herhaaldelijk in het nieuws gekomen vanwege veiligheidsproblemen. Zo moest de grootste autofabrikant ter wereld vorig jaar ongeveer 8,5 miljoen voertuigen terugroepen vanwege problemen met glijdende vloermatten, remsystemen en gaspedalen die mogelijk blijven hangen.
De productie van de sportieve terreinwagen Lexus GX 460 werd stilgelegd nadat een Amerikaans consumententijdschrift de SUV een ,,veiligheidsrisico'' had genoemd. De wagen zou op hoge snelheid de neiging hebben om te kantelen.
Toyota hangt in de Verenigde Staten een boete van ruim 16 miljoen dollar boven het hoofd, omdat het bedrijf de Amerikaanse autoriteiten te laat zou hebben ingelicht over veiligheidsproblemen.
Bron: ANP

Meer over:

toyota, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!