Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weekeinddrukte op de weg blijft uit

13-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4650855.jpg
Het aantal files afgelopen weekend viel erg mee. Dat stellen de Verkeers Informatie Dienst (VID) en de ANWB Verkeersdienst. Het was alleen zaterdag opvallend druk door een file van in totaal 12 kilometer op de A16 tussen Breda en Antwerpen.
Een woordvoerder van de VID stelt dat de vrijdag weliswaar met 246 kilometer erg druk was met werkverkeer en vakantieverkeer, maar dat zaterdag met in totaal 58 kilometer en zondag (30 kilometer) het verkeer aan de magere kant was.
De drukte zaterdag en zondag ontstond voornamelijk door extra verkeer op de A9 naar Spaarnwoude waar Dance Valley werd gehouden en de Marinedagen in Alkmaar. ,,Dat verkeer kwam elkaar deels tegen op de A9'', aldus de zegsman bij de VID. ,,Het was niet zulk mooi weer, dus daardoor viel het allemaal erg mee'', wist de woordvoerder van de ANWB.
Grote drukte was er wel in Frankrijk waar de ANWB Alarmcentrale in Lyon het erg druk had. Zaterdag kwamen 1800 telefoontjes binnen en zondag rond de duizend, aldus een woordvoerster van de ANWB Alarmcentrale. De telefoontjes gingen vooral over kapotte koppelingen en koelsystemen.
De woordvoerster benadrukt dat mensen er goed aan doen om voordat ze op vakantie gaan even de auto te laten checken: ,,Veel problemen kunnen worden voorkomen als mensen nog even naar garage gaan.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!