Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Week van het Pinnen lijkt te werken

05-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pin_08.jpg
De Week van het Pinnen, die zondag ten einde loopt, lijkt zijn vruchten af te werpen. Tot nu toe werd er dagelijks ruim 10 procent meer gepind dan op vergelijkbare dagen vorig jaar, terwijl de trend van dit jaar op een stijging van rond de 8 procent ligt. Op de eerste dag van de promotieweek werden ruim 14 procent meer pintransacties gedaan. Dat meldde Currence, eigenaar van het betaalproduct PIN, vrijdag.
Op de dagen daarna zette die trend door. Currence verwacht dan ook dat het doel van veertig miljoen transacties in de Week van het Pinnen zeker gehaald wordt. ,,We zitten tot en met donderdag op 23,1 miljoen transacties'', aldus een woordvoerder. Vorig jaar stond de teller na de vergelijkbare periode op negentien miljoen keer pinnen.
Met het weekeinde nog voor de boeg komt het aantal mogelijk nog boven de veertig miljoen uit. ,,Op vrijdag en zaterdag heb je dubbel zo veel transacties als op een maandag en op zondag hebben we er gemiddeld ook nog 1,5 miljoen.''
Nederland ligt op koers om dit jaar meer dan twee miljard keer te betalen met de pin. Met acties als de Week van het Pinnen moet dat in 2012 uitkomen op 2,7 miljard keer. ANP

Meer over:

pin, pinnen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!