Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Webwinkel Amazon gaat medicijnen verkopen

18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
240 keer bekeken
  •  
Amazon.nl_t.jpg
De Amerikaanse webwinkel Amazon gaat medicijnen op recept verkopen en bezorgen. Het concern zal kortingen geven bij de digitale apotheek in de Verenigde Staten aan Amazon Prime-leden.
Met behulp van de zorgverzekering kunnen klanten van Amazon Pharmacy de medicijnaankopen doen. Prime-leden die geeb gebruikmaken van hun verzekering komen in aanmerking voor kortingen op generieke en merkgeneesmiddelen op de site van Amazon of bij ongeveer 50.000 deelnemende apotheken.
Amazon's nieuwe dienst komt meer dan twee jaar na de overname van PillPack, een bekende onlineapotheek. Amazon betaalde destijds 753 miljoen dollar voor die deal.

Concurrentie

Met de apotheekdiensten gaat Amazon de concurrentie aan met apothekersbedrijven als CVS Health en Walgreens Boots Alliance, de twee grootste ketens in de VS. Ook rijdt Amazon concurrent Walmart in de wielen. De supermarktketen biedt al de mogelijkheid voor de onlineaankoop van medicijnen op recept.
Volgens kenners valt er nog veel te winnen bij de verkoop van medicijnen online. Daarin wordt nu vooral uitgeblonken in inefficiëntie. De medicijnmarkt is alleen in de VS al goed voor jaarlijks 4 biljoen dollar aan omzet.
Of er ook medicijnen verkocht gaan worden via de Nederlandse website van Amazon, is niet bekend. ANP

Meer over:

amazon, medicijnen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!