Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Websites over smaakstoffen bij sigaretten

13-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roken.jpg
Vanille, suikers, drop, cacao, menthol. Aan sigaretten worden diverse smaken toegevoegd om het roken aantrekkelijker te maken. Omdat veel mensen dat niet weten, hebben het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Duitse onderzoekscentrum naar kanker (DKFZ) websites ontworpen met informatie hierover. De sites worden donderdag in 16 Europese landen, waaronder Nederland op www.tabakinfo.nl, gelanceerd.
Functie en effecten
De bedoeling van deze sites is dat Europeanen informatie krijgen over deze additieven, zoals wat de functie ervan is en wat het effecten is op de gezondheid. Later komt er ook nog informatie over hoeveel additieven er per merk en type sigaret zijn opgenomen.
Vanille
Vanille wordt regelmatig toegevoegd aan de tabak, het sigarettenpapier of de filters. Van deze stof is volgens het RIVM bekend dat er diverse stoffen vrijkomen bij verbranding, waaronder stoffen die door de Internationale Agency for Research on Cancer als kankerverwekkend zijn geclassificeerd.
Naast Nederland werken ook onder meer Duitsland, België, Denemarken, Engeland en Turkije mee aan het project.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!