Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Website Testenvoorjereis.nl toch nog niet actief

30-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
busje camper vakantie strand zee 1127
Via Testenvoorjereis.nl kun je nog geen gratis coronatest om te kunnen reizen aanvragen. De site zou vandaag beschikbaar zijn, maar vooralsnog kunnen geïnteresseerden alleen nog bellen met de GGD voor een test. De GGD meldt dat het erg druk is op het speciale telefoonnummer daarvoor: 0800-5005.

De tests zijn bedoeld voor mensen die (nog) niet zijn gevaccineerd tegen corona of die niet in aanmerking komen voor een zogeheten herstelbewijs. In juli en augustus zijn de testen gratis.

De techniek achter het systeem is volgens een woordvoerder "erg ingewikkeld". Via de website kunnen mensen een afspraak maken voor een sneltest of een PCR-test bij een commerciële testaanbieder. Gisteren gaf het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat al te kennen dat woensdag nog niet alle testaanbieders aan de website gekoppeld zouden zijn.

35.000 capaciteit per dag

Mensen kunnen voor een PCR-test ook bij de GGD terecht, maar alleen als diegene een DigiD heeft. In totaal kunnen de GGD'en 35.000 testen per dag afnemen. Dit aantal is beperkt, zodat het testen voor reisdoeleinden het in kaart brengen van de virusverspreiding niet in de weg staat. Volgens een woordvoerster van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland bellen woensdag veel mensen met de GGD voor vragen over de website testenvoorjereis.nl, terwijl het nummer daar niet voor is bedoeld. Sommige mensen bellen zelfs meerdere keren achter elkaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!