Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Website Belastingdienst slecht bereikbaar

06-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst aankeiler home 930 x 520
De Belastingdienst kampt met een technische storing. Daardoor is het lastig om in te loggen op de site mijnbelastingdienst.

Klachten op social media

Op social media verschenen diverse klachten. Het systeem zou traag zijn en mensen konden de site niet goed bereiken. Na onderzoek bleek volgens de Belastingdienst dat de problemen worden veroorzaakt door een technische storing. ,,We werken er hard aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen'', aldus een woordvoerder.

Al 1,4 miljoen aangiftes

Er is de afgelopen dagen al wel veel animo geweest om belastingaangifte te doen. Er zijn al 1,4 miljoen aangiftes binnengekomen. Dat zijn er 300.000 meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.
De fiscus heeft voor particulieren veel gegevens al vooraf ingevuld. De gegevens voor de aangifte zijn tot nu toe 2,1 miljoen keer gedownload. Dat is 500.000 keer meer dan vorig jaar. In totaal 700.000 hiervan moeten hun aangifte nog afronden.
Volgens de Belastingdienst is er al veel belangstelling om aangifte te doen omdat mensen die alles voor 1 april inleveren, uiterlijk 1 juli horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!