Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Webshopeigenaar dupeert klanten met honderden euro's

25-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Laptop
Je bestelt een product, betaalt voor dit product, maar krijgt het uiteindelijk nooit bezorgd. En het geld... dat zie je niet meer terug. Dat overkwam verschillende kopers van de 'webshops' www.mookumliving.nl, www.monkidesign.nl en www.differentbydesign.nl. Kassa ontdekt dat deze drie webshops alle drie aan elkaar gelinkt zijn. Hoe zit dat?

De klachten

Isha Gosepa en Linda de Boer zijn gedupeerden van de webwinkel Monki Design. Beiden kochten een bank voor vijfhonderd à zeshonderd euro, maar kregen deze nooit geleverd. Zij ervaren het als een zeer pijnlijke situatie. Op een keurmerk hebben zij nooit gelet. "Normaal gesproken let ik wel op een keurmerk, maar ik was dit keer zo enthousiast over de bank", laat Linda weten.
De vrouwen hebben contact gezocht met Het Juridisch Loket , het Klachtenkompas en ook aangifte gedaan bij de politie. Het Landelijke Meldpunt Internetoplicthing (LMIO) van de politie kreeg meerdere meldingen over de eerdergenoemde websites. Om nog meer gedupeerden te voorkomen, zijn de genoemde websites op de lijst malafide handelspartijen op politie.nl geplaatst. Inmiddels zijn de sites zelfs offline gehaald na een verzoek van het LMIO aan webhostingbedrijven.

Vooronderzoek

De kans dat Isha en Linda als gedupeerden van internetoplichting iets van hun geld terugzien is klein. Dus is het belangrijk om het te voorkomen. Volgens Gijs van der Linden van het LMIO is het niet alleen belangrijk dat je gebruik maakt van de checkfunctie op politie.nl, maar is ook vooronderzoek naar de betrouwbaarheid van een bepaalde webwinkel belangrijk. Zo moet je bijvoorbeeld altijd kijken of de webwinkel is aangesloten bij een keurmerk, zoals Thuiswinkel Waarborg of Webwinkel Keur. 

Reacties

Lees hier de reactie van het  Landelijk Meldpunt Internetoplichting .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!