Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. In september is Kassa weer terug op tv!

‘We moeten meer afvalvlees eten’

22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
afvalvlees-930x520
Nel Schellekens, zelfbenoemd ‘kop-tot-kont-kok’, wil dat Nederlanders meer afvalvlees als koppen, staarten, organen en ballen gaan eten.
Kieskeurig
Nederlanders zijn volgens Schellekens kieskeurig als het gaat om vlees. "We willen alleen nog maar de mooie lapjes, de rest is afval. Zie jij nog weleens een schenkel in de soep, of nieren op de menukaart? Nee, want dat willen we niet meer. Intussen eten we ons gek aan worsten en burgers. Want dat spul moet natuurlijk wel ergens blijven", zegt ze in gesprek met  de Volkskrant
Geen verschil
“Ballen van het stierkalf worden als hondenvoer verkocht, zwezerik kost 40 euro de kilo. Maar als je ze met een blinddoek voor eet, proef je het verschil niet. 'Wie is hier nou gek?', denk ik dan".
Workshops
Schellekens is chefkok van restaurant De Gulle Waarde (één Michelinster), maar stopt daar eind dit jaar mee omdat ze koks wil gaan leren om slachtafval te bereiden.
Ook het VARA-programma Groen Licht besteedde aandacht aan afvalvlees. Kijk hier het item terug.
Bron: de Volkskrant

Meer over:

afvalvlees
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor