Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

We kunnen weer gluren naar de dieren

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vogels_02.jpg
Liefhebbers van het leven van dieren in het wild kunnen binnenkort weer van heel dichtbij getuige zijn van hun dagelijkse beslommeringen.
Volgen via webcams
Via de webcams die Staatsbosbeheer op ze heeft gericht kunnen vanaf maart weer een vossenfamilie die in de Oostvaardersplassen leeft, bevers in de Biesbosch en de zeearend bij het nest in de Oostvaardersplassen worden gevolgd. Dat liet Staatsbosbeheer vrijdag weten.
Voorgaande jaren
Het is niet de eerste keer dat de dieren op het internet te volgen zijn via de camera’s. Miljoenen mensen keken de afgelopen jaren al naar de diertjes. Zo zagen bijvoorbeeld velen in de vossenburcht live een aantal jonge vosjes geboren worden. De zeearend was in 2007 de allereerste vogel die in Nederland via een webcam was te volgen. De oehoe’s in een steengroeve in de Achterhoek kunnen al een tijdje worden gevolgd; deze webcamera ging al in december aan.
De dieren en hun leven zijn te volgen op de sites: www.volgdeoehoe.nl, www.volgdevos.nl, www.volgdebever.nl en www.volgdezeearend.nl.

Meer over:

dieren, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!