Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

We eten 'makkelijke klassiekers' tijdens kerst

14 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kerstboom_930x520
Geen moeilijk gerecht, maar een simpele en lichte maaltijd. Of een gewone 'klassieker'. Wat er ook op tafel komt met kerst, supermarkten varen er wel bij.
Gerookte zalm, varkenshaas en varkensrollade
Volgens supermarktketen Albert Heijn (AH) is 'makkelijk' de trend dit jaar. ,,Liever een makkelijk en lekker driegangenmenu dan een uitgebreid viergangenmenu'', weet een woordvoerder van AH. Bij supermarkt Jumbo gaat het er traditioneler aan toe. Een woordvoerder zegt te verwachten dat, net als vorig jaar, veel kerstklassiekers als gerookte zalm, varkenshaas en varkensrollade langs de kassa zullen rollen. Ook Hollandse garnalen doen het daar altijd goed. Verder zijn volgens de supermarktketen de kerststol en luxebroodjes in trek. Van de kerststol verkocht Jumbo er vorig jaar een kwart miljoen.
Gourmetten
Albert Heijn rekent ook op veel gourmetters. De winkel koopt daarnaast extra andere klassiekers in: carpaccio, ragout en bladerdeeg.
Steeds meer mensen weten ook online de weg naar de supermarkt te vinden. ,,De meestgezochte kerstrecepten op onze website zijn: garnalencocktail, tiramisutaart en stoofperen”, zegt de woordvoerder van AH. Ook Jumbo verwacht online-drukte: een woordvoerder voorziet een verdubbeling van het aantal online-bestellingen en zet daarom in haar distributiecentra extra mensen in. Ook in de winkels wordt extra personeel ingezet. De supermarkt heeft nog een troef achter de hand: sterrenchef Jonathan Zandbergen. ,,Om onze klanten te inspireren een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten'', aldus marketingdirecteur Wim Junte. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar