Wat minder mensen bakken zelf oliebollen
29-12-2009
• leestijd 1 minuten
Het percentage Nederlandse huishoudens dat zelf oliebollen of appelbeignets bakt, is de afgelopen acht jaar licht gedaald. Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK blijkt dat 21,8 procent vorig jaar zelf achter de frituurpan stond om de oudejaarslekkernijen te bereiden tegen 23,8 procent in 2001.
Al jarenlang eten twee op de drie Nederlandse huishoudens tijdens de jaarwisseling bollen en beignets, gekocht dan wel zelf gemaakt. Vooral gezinnen met kinderen doen het zelf, aldus de cijfers van GfK, dat elk jaar aan 6000 huishoudens vraagt hoe ze de decembermaand hebben gevierd.
Van alle huishoudens koos 46,7 procent voor kant-en-klaar, een lichte stijging in vergelijking met 2001. Het gaat dan met name om gepensioneerden en welgestelde gezinnen. Meest populaire verkooppunt is de supermarkt, gevolgd door de bakker en de oliebollenkraam. ANP