Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wat kan je doen met verkeerd gewassen kleding?

07-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
718 keer bekeken
  •  
20140107-kassa-groen-lana1_3.jpg
Het mag dan buiten nog steeds warmer zijn dan menig Hollandse lente, officieel is het winter. Dus dragen we massaal onze fijne wollen truien. Het nadeel is alleen dat je goed moet opletten dat ze niet stiekem meegaan met de was van 40 graden of nog erger, die van 60 graden. Dan kan je je heerlijke merinotruitje natuurlijk weggooien. Of niet? Er zijn namelijk heel veel leuke en simpele dingen die je kunt doen met een vervilte trui.
Vingerloze handschoenen
Als je een heel sterk vervilte trui hebt die helemaal stijf is kan je er heel simpel handschoenen van maken. Bedenk hoe lang je de handschoenen wilt hebben. Knip de mouwen op die lengte af. Maak aan de kant waar de naad zit een gat voor de duim en eigenlijk zijn ze al klaar. Ze worden een stuk leuker als je de randen afwerkt met een festonneersteek in een afwijkende kleur.
Inlegzooltjes
Als je helemaal niet creatief bent maar het ook zonde vind om goede wol weg te gooien kan je er natuurlijk altijd inlegzooltjes van knippen. Niets is zo lekker als een paar dikke wollen inlegzooltjes in een paar regenlaarzen. Ook handig voor peuters die weigeren iets anders te dragen hoe koud het buiten ook is. Haal gewoon de binnenzool uit de schoen of laars en knip het uit de trui. Zit er geen binnenzool in? Zet de schoen op de trui en knip er omheen, knip er daarna nog een dun randje af, even proberen en eventueel nog wat bijknippen. Knip je te ver door, maakt niet uit, er is vast nog meer dan genoeg trui over.
Warme hoofdband
Heb je nou truien die niet dik genoeg vervilt zijn voor inlegzolen of warme handschoenen? Knip er dan stroken van die je met een interessante techniek in elkaar vlecht. De eindjes naai je aan elkaar en voilá: een warme hoofdband waarmee je haar niet het geplette mutseffect krijgt. Lana gebruikte voor deze haarband acht stroken wol en techniek waarmee de kleuren mooi naast elkaar blijven liggen. Er zijn nog duizenden andere dingen te bedenken zoals een babybroek  van de mouwen, een lange sjaal van de romp of een stevige boodschappentas . Lana heeft een bord op Pinterest gemaakt waar je je lol op kan. Voortaan sta je te juichen bij de wasmachine als er weer per ongeluk een verkeerd gewassen trui uit komt zetten. Meer van dit soort tips lezen? Check het op de site van Lana van Leeuwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!