Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Warme vingers winnen het van mobieltje

06-12-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
skype-iphone-app_02.jpg
Als het echt koud is, blijken we wel degelijk zonder ons mobieltje te kunnen. Vorige week daalde het gebruik van smartphones bij Vodafone met een vijfde ten opzichte van de week ervoor. Dat heeft Vodafone voor het ANP uitgezocht.
Uit een vergelijking van gegevens van Vodafone en het KNMI kan opgemaakt worden dat toen de temperatuur 10 graden lag onder normaal voor de tijd van het jaar, het gebruik van de smartphone met ruim 20 procent daalde.
Vanaf 1 december daalde het gebruik van de smartphone bij het tweede telecombedrijf van Nederland aanzienlijk. Het gebruik van Apple's iPhone liet in de koude week een daling tot bijna 40 procent zien.
Volgens klimatoloog Rob Sluijter van het KNMI is de forse daling op 1 december goed te verklaren. ,,Toen was het snijdend koud met een gevoelstemperatuur van rond de min 15 graden. ,,Op dat moment is er gevaar voor bevriezing van lichaamsdelen, zoals de vingers.''
Anderzijds zorgde de eerste sneeuwval juist voor een toename van bellen en sms'en. Op 29 november, toen de eerste sneeuw viel, werd er tijdens de spits tot 19 procent meer gesmst en gebeld. ,,Het was toen al een paar dagen koud, maar iedere keer als de eerste sneeuw valt, is het even wennen'', stelt het KNMI.
Ook werd er volgens Vodafone meer thuisgewerkt, onderweg in de trein of op andere locaties vanaf de laptop of tablet toen de sneeuw eenmaal zijn intrede had gedaan. ,,Sinds maandag nam het gebruik van mobiel internetten via laptops met 45 procent toe vergeleken met de week ervoor.'' Dat gebruik bleef de hele week hoger.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!