Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Warm weer drukt resultaten Eneco

04-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energie_mast_24.jpg
Energiebedrijf Eneco heeft vorig jaar fors minder omzet en winst behaald dan in 2013. Dat kwam vooral door het warme weer.
Dalende omzet
De omzet zakte met 13 procent tot 4,59 miljard euro, de winst kwam 15 procent lager uit op 206 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2010 dat Eneco te maken kreeg met een dalende omzet en nettowinst.
Tarieven verlaagd
Door de hogere temperaturen in 2014 zette Eneco net als zijn branchegenoten aanzienlijk minder gas en warmte af. Bovendien werden de resultaten gedrukt door lagere gas- en stroomprijzen. Verder kreeg het nutsbedrijf minder geld binnen uit het transport van energie omdat de toezichthouder de tarieven daarvan heeft verlaagd.
Duurzame producten en diensten
Eneco wil de komende jaren groeien door sterker in te zetten op het aanbieden van duurzame producten en diensten. Het bedrijf werd in december door consumenten- en milieuorganisaties uitgeroepen tot de meest duurzame stroomleverancier van de grote energiebedrijven in Nederland.

Meer over:

eneco, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!