Kassa

Wakker Dier: vleesvervangers steeds vaker in de aanbieding

04-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tofu vegan vleesvervanger 1127
Vleesvervangers zijn steeds vaker in de aanbieding bij supermarkten, meldt Wakker Dier. De stichting voor het welzijn voor dieren hanteert een 'reclamefoldermonitor'. Daaruit blijkt dat voor elke vier prijsstunts van vlees nu ook een vleesvervanger in de aanbieding is. 
"We weten dat promotiebeleid van supermarkten veel invloed heeft op wat mensen kopen en eten. Dit steunt de consument met de goede beweging richting minder vlees eten," zegt Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie.

Grote verschillen tussen supermarkten

Wakker Dier ziet grote verschillen tussen het kortingsbeleid van supermarkten. Waar Jumbo en DekaMarkt voor elke twee vleesaanbiedingen ook een vleesvervanger in de aanbieding zetten, is de verhouding bij Aldi één op zestien. Voor het onderzoek werden de twaalf grootste supermarktconcerns gevolgd.
Wakker Dier monitort het aantal promoties op vlees en vervangers in reclamefolders sinds 2015. Het aandeel kortingen op vegetarische producten steeg in die jaren van 8 naar 21 procent. Hilhorst: "Vooral dit eerste half jaar vond een grote stijging in promoties plaats." En die aanbiedingen lijken effect te hebben. "De verkoopt van vleesvervangers neemt absoluut toe en er is ook een daling te zien in de in vleesverkoop. Dat is beter voor dieren en het milieu." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz6 sep. 2020 - 20:49

Helaas smaken nog steeds veel vleesvervangers nergens naar. Tevens zijn die vleesvervangers vaak ook slechter voor het milieu Waarom zou je een paar Vega bugers nemen als je voor hetzelfde geld "zelfs tijdens een aanbieding" een pak Vlees burgers kan halen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!