Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wakker Dier: supermarkten stunten vaker met goedkoop vlees

5 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vlees 1127
Na een jarenlange daling is het aantal aanbiedingen met vlees zonder keurmerk vorig jaar voor het eerst sinds 2015 weer licht gestegen. Volgens Wakker Dier zijn de drie grootste drijvers achter de stijging Albert Heijn, Hoogvliet en Coop.
Het aantal van deze kiloknallers steeg in 2019 met 292, van 8103 naar 8395. "Het gestunt met keurmerkloos vlees gaat over de ruggen van de dieren. De supermarkten verkopen willens en wetens leedvlees", zegt de dierenwelzijnsorganisatie. Volgens de organisatie is ook het aantal vleesaanbiedingen mét een welzijnskeurmerk vorig jaar toegenomen.

Beter Leven Keurmerk

Wakker Dier wil dat supermarkten zo snel mogelijk overschakelen op vlees met minimaal één ster Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. De organisatie houdt de aanbiedingen in de folders van de elf grootste supermarkten al jaren in de gaten. Het gaat om Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!