Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wakker Dier start campagne tegen stuntvlees Albert Heijn

14 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
kippenvlees-930x520
Wakker Dier is een campagne gestart tegen ,,het stuntgedrag'' van Albert Heijn met vleesaanbiedingen zonder dierenwelzijnskeurmerk. De dierenwelzijnsorganisatie lanceert maandag een radiospot om dit een halt toe te roepen.
In de aanbiedingsfolders van de supermarktketen stonden vorig jaar in totaal bijna 1300 'kiloknallers', vleesaanbiedingen zonder dierenwelzijnskeurmerk. Daarmee is AH volgens Wakker Dier de meest dieronvriendelijke supermarkt in Nederland.

'Onacceptabel'

,,Onacceptabel dat Albert Heijn de dieren laat opdraaien voor hun stuntzucht. Dat moet echt stoppen'', aldus de organisatie. Vlees zonder welzijnskeurmerk komt vaak van dieren die in krappe hokken of stallen leven, geen afleiding hebben en nauwelijks daglicht zien. Bij Albert Heijn was maandagochtend niemand bereikbaar voor commentaar. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

harrybre
harrybre14 jan 2019 - 13:16

Ik wil best wat meer vlees van onder beter welzijn vallende dieren kopen, doch.. hoeveel gaat er naar het keurmerk, hoeveel naar de super, en wat blijft er nog over voor die boer ? Bij Emte ging de "stunt"prijs van € 4,99 naar € 5,99 per kg

1 Reactie
maarten heest
maarten heest15 jan 2019 - 11:09

Hoi Harry, ik vermoed dat dat bij de 'gewone' vleesindustrie wel eens veel beroerder kan zijn dan bij de biovlees industrie.Maar goed, het gaat toch om het dierenwelzijn?Tegenwoordig regelmatig in de koeling bij de Lidl te vinden: een hele biologische kip voor een prijs waarvoor niemand 'm hoeft te laten liggen.Lekker eten met een veel schoner geweten.

Lucas B
Lucas B14 jan 2019 - 13:15

Ben ik blij dat ik in België  woon. Hier wordt eens ferm gelachen met dit soort actiegroepen en kopen we gewoon wat we graag willen. 

1 Reactie
Pjotr48
Pjotr4814 jan 2019 - 21:58

Dat schetst geen gunstig beeld van België. Belgen vinden zelf trouwens dat ze met alles jaren achterlopen bij Nederland. Ooit komt het dus wel goed.