Kassa

Wakker Dier nomineert vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing

10-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
liegebeestverkieizing 2020 Wakker Dier 1127
Wakker Dier heeft vijf kandidaten genomineerd voor de Liegebeestverkiezing 2020. Het gaat om de Nederland draait op zuivel-campagne van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), ”stressvrije” plofkippen van Kloeke Kip, “verantwoorde kweek” en “duurzame visserij” van ASC en MSC die vissen onverdoofd slachten, “kleinschalige” zuivel uit een megakoeienstal van Gijs en “plantaardige” margarine van Zeeuws Meisje met melkbestanddelen.
Met de jaarlijkse Liegebeestverkiezing wil Wakker Dier misleiding en leugenachtige uitspraken over dierenwelzijn blootleggen. “Sommige bedrijven zijn meesters in het verhullen van dierenleed met mooie praatjes. Zo hoeven ze geen stappen te zetten waar de dieren echt iets aan hebben,” aldus woordvoerder Anne Hilhorst. Hierdoor benadelen ze écht diervriendelijker producten. Mensen kunnen tot en met 29 september stemmen.

AH winnaar van 2019

Vorig jaar won Albert Heijn met zijn AH-kipverpakking waarop “meer ruimte” stond, terwijl deze supermarkt de kippen van AH juist de minste ruimte geeft. De verpakking (ook door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden) is inmiddels aangepast.

Woensdag 30 september wordt de winnaar bekendgemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!