Kassa

Wakker Dier heeft genoeg van ‘gekiloknal’ Emté

24-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkensstal slacht vee
Wakker Dier voert vanaf vandaag de druk op bij Supermarkt Emté met een tv-campagne. Eenzelfde soort strategie werd eerder al ingezet bij het bestrijden van de plofkip.
‘Gekiloknal’
Wakker dier is het ‘gekiloknal’ meer dan zat. Volgens Wakker dier betaalt het dier de uiteindelijke prijs van het ‘gekiloknal’. Dit wordt onderstreept door het gegeven dat een varken, van zo’n 25 kilo, niet meer ruimte heeft dan een winkelwagentje. “Kiloknallers. Dat kun je niet verkopen”, aldus het persbericht van Wakker Dier.
Klantenlokker 
Supermarkten gebruiken het goedkope vlees als klantenlokker. Al In 2013 werd er afgesproken te stoppen met het zogenaamde industrievlees. Groot was dan ook de verbazing van Wakker dier het industrievarken het afgelopen halfjaar op de voorkant van de Emté-folders te vinden. Doordat Emté consequent in de bovenste regionen eindigt van de kiloknaller-ranglijst vindt Wakker het tijd om Emté op tv aan te spreken op tv.
Tweede plaats
Met meer dan 79 procent van de kiloknallers als vleesaanbiedingen eindigde Emté op een tweede plek op de kiloknaller-ranglijst. Eerste op de lijst is supermarkt Hoogvliet met 617 (82%) killoknaller-aanbiedingen.
Bron: Wakker dier
Link naar kiloknaller-ranglijst en uitgebreidere uitleg:   https://www.wakkerdier.nl/campagnes/kiloknaller-campagne/foldermonitor

Meer over:

emté, wakker dier
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

manwijf
manwijf26 jul. 2017 - 9:48

Het is goed dat er over dierenwelzijn nagedacht wordt in ieder geval. Geld, of liever gezegd het ontbreken ervan,  mag natuurlijk nooit een reden zijn voor het kopen van fout vlees. Als je echt van dieren houdt, dan kun je beter minder eten, maar wel van de slager. Mijn slager heeft ook heel betaalbare producten. Verder, als een hond geslagen wordt of een pony mishandeld bv dan staat heel NL op. Varkens, koeien en kippen daarentegen mogen vrij mishandeld worden. Produceren moet daarnaast ook weer dichtbij huis gebeuren. Hoe idioot is het dat we beesten de hele wereld over slepen? Nog een voorbeeld waar overbevolking in NL toe leidt! Als we hier wat meer ruimte hadden, konden we ook kippen en varkens wat meer ruimte geven. Maar nee, wij proppen NL liever vol, met mensen die Afrika dienen te ontwikkelen. Opdat het geen wildreservaat wordt met hier en daar wat blinden, kreupelen en ouderen.

gerardvantol
gerardvantol25 jul. 2017 - 21:12

En gaat wakker dier al die mensen die al jaren onder de armoegrens zijn geduwd door de diverse kabinetten Rutte dan subsidie geven, om in ieder geval 1 keer per week fatsoenlijk te kunnen eten.

van deuveren
van deuveren25 jul. 2017 - 0:00

"Dus géén kiloknallers meer kopen en andere ongezonde meuk uit de koeling !!"  "zoals goedkoop soms gratis barberque vlees!" DOM schadelijk vóór de volksgezondheid vóór alle levende wezens!!

boris pasternak
boris pasternak24 jul. 2017 - 22:08

Overigens bestaat er nauwelijks een smakelozer product als kipfilet, waar je toch echt beter van wild en vis kunt genieten. Overigens blijft het een raadsel dat kannibalen juist in deze tijd uitgestorven zijn...;) 

raymond regensburg
raymond regensburg24 jul. 2017 - 18:26

ik vindt dat op nr 1 lidl wel kan; nog meer dan hooogvliet

frisiantje
frisiantje24 jul. 2017 - 15:39

Wat mij de strot uitkomt is dat de extremisten van Wakker dier ook nog altijd een podium krijgen in de media. Niet alleen de plofkip is opgeblazen, maar ook de mening van dit clubje. Dit bericht is ook direct een persbericht van Wakker dier, dus geen tussenkomst van kritische journalist die enig onderzoek heeft gedaan, al vraag ik me af of dat uberhaubt tegenwoordig nog de norm is.

geensaus
geensaus24 jul. 2017 - 14:37

Ik koop altijd biologisch vlees en een ons per dag is voor mij genoeg. Maar wat ik zo gek vind: van de kip ligt er bijna altijd alleen de filet. Waar is dan toch de rest van die biologische kip?Gehakt wordt ook altijd aangeboden, maar geen entrecote. En die eeuwige chippolataworstjes vind ik niet interessant. Het wordt je niet gemakkelijk gemaakt.Verder, bartbo, een kilo vlees is veel, waarom zou je zo veel vlees eten? In mijn arme tijd deed ik het met kleine beetjes en wisselde af met een eitje of wat kaas door de sla. Behoorlijk voedsel is in NL niet duur. Ik vind het merkwaardig dat als er over voeding gesproken wordt er altijd minima bij gehaald worden, die zouden gezond voedsel niet kunnen betalen. Wat eten ze dan dat goedkoper is? Pizza's en patat zijn duurder.

1 Reactie
bartbo
bartbo24 jul. 2017 - 14:57

Weleens van een diepvries gehoord vroeger arm? Vooral als er meerderen monden gevoed moeten worden!

Bartus
Bartus24 jul. 2017 - 14:18

Dieren mishandeling heeft niets te maken met verkoop van vlees producten, Wakker dier moet zich meer inzetten tegen minder mensen op deze wereld.Dus wakker mens

bartbo
bartbo24 jul. 2017 - 14:18

Wat wakker dier voor het gemak vergeet is dat er honderdduizenden mensen onder het bestaan minium leeft en blij zijn als ze goedkoop een stuk vlees kunnen kopen.Als deze vereniging ook voor deze mensen zich zo druk zou willen maken?

rfd
rfd24 jul. 2017 - 13:46

Wat mij 'mijn strot uitkomt', is het lijden van al deze dieren in de vleesindustrie. Ze worden behandeld als dingen die alleen een geldwaarde hebben. Gschopt, getrapt, zien geen buitenlucht, hun kinderen worden hun afgenomen. Als een mens een kind verliest, zoveel verdriet en pijn, therapie. Maar met dieren doen we het zo maar en roepen dan dat het helemaal niet erg is, het dier merkt er niets van. En alleen maar omdat mensen zo graag veel en goedkoop vlees willen eten. Dat vind ik WALGELIJK. 

1 Reactie
van deuveren
van deuveren24 jul. 2017 - 23:52

Er moet nodig HET MES ingezet worden in de balachelijke overgeproduceerde vlees(MET ANTIBIOTICA)industrie zo krijg je wel goedkoop vlees! (MAAR wel daarmee een gevaar vóór de volksgezondheid!) Maar als er DAARDOOR VIRUSSEN UITBREKEN: "DIE NIET MÉ'ÉR TE BEHANDELEN ZIJN!" "krap je toch achter je oren"'. Waar zijn wij als consument IN DE VRE(ED)DESNAAM MEE BEZIG! OP DE HUIDIGE INGESLAGEN WEG (WAT VLEESCOMPSUMPTIE BETREFT: o.a. lekker goedkoop vlees vóór de barberque) LOOPT DIE WEG HARDSTIKKE DOOD!! Laat de handel ALLEEN DUURZAAM produceren op allerlei gebied ALLEEN in de hoeveelheid AFgezette GEZONDE producten!! Dat betekend WEL dat er veel "verse" overbodige geen gezonde producten(zie koeling van de supermarkt) UIT DE HANDEL GENOMEN MOETEN WORDEN!!

harryromijn
harryromijn24 jul. 2017 - 13:36

Het aanbieden van vlees in 1 (of zelfs méér-) kg verpakkingen heeft niets met de verzorging van de dieren, maar alles met efficiëntere distributie en beter gebruik van verpakkingsmaterialen te maken ( minder milieubelasting) . En natuurlijk de bereidheid van de consument deze verpakkingseenheid te kopen en thuis op te slaan.Betere dierverzorging is enkel door overheidsingrijpen af te dwingen, want de consument zal toch liever 1 kg kippenfilet van € 4,99/kg prefereren boven die van € 5,19. Wat ook met de mond beleden moge worden.

boris pasternak
boris pasternak24 jul. 2017 - 13:11

Bravo, helemaal mee eens, maar het zou fijn zijn als de oorzaak van al die kiloknallers eveneens werd aangepakt (niet Wakker Dier aan te rekenen, waar dat landelijk beleid betreft), namelijk de overbevolking. In 1950 telde ons land 10 miljoen inwoners, nu 17 miljoen, dus tel uit uw verlies. Juichende gemeentebesturen bij de zoveelste mijlpaal blablabla zouden daar juist voor gestraft moeten worden, dat vereist een denkomslag. Zolang het causale verband niet wordt onderkend blijft het dweilen met de kraan open... 

tenormin
tenormin24 jul. 2017 - 13:11

Laat wakker dier zich maar met de mislukte loopbruggen, tunnels voor dieren bezighouden. Wat overigens ook niet werkt. We bouwen voor miljoenen en geen beessie gaat er onder of boven door.

simon55
simon5524 jul. 2017 - 12:53

En ik heb genoeg van Wakker Dier , die komen m n strot uit !!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!