Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wakker Dier dient klacht in om kip AH

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plofkip_09.jpg
Wakker Dier stapt naar de Reclame Code Commissie vanwege krantenadvertenties van Albert Heijn. Het supermarktbedrijf meldt daarin dat het met ingang van maandag een nieuw kippenras in de winkels introduceert dat betere levensomstandigheden kent en 100 procent verantwoord is.
'Flauwekulsaus'
De dierenwelzijnsorganisatie vindt dat sprake is van misleiding. ,,Van deze kippen staan er 19 in een dichte stal, bij de plofkip zijn dat er 21. Plofkip in flauwekulsaus'', zegt een woordvoerster.
'Meer leefruimte'
De nieuwe kip is een uitvloeisel van een akkoord dat alle Nederlandse supermarkten en de pluimveesector vorig jaar zijn overeengekomen. De kip van AH komt uit Nederland, is een vitaler ras dat langzamer groeit, langer leeft en over meer leefruimte beschikt, stelt het bedrijf in een toelichting.
'Stap in goede richting'
In de advertentie wordt ook de Dierenbescherming aangehaald, die bevestigt dat Albert Heijn een steeds diervriendelijker aanbod in kip heeft. Tegen het ANP zegt de Dierenbescherming dat het inderdaad een stap in de goede richting is. ,,Het is een totaal ander ras dan de plofkip, maar qua ruimte is het nog onvoldoende en verdient deze kip nog geen ster van het 'Beter Leven kenmerk' van de Dierenbescherming.''
Albert Heijn heeft de klacht van Wakker Dier nog niet ontvangen en kan daarom ook nog niet reageren, aldus een woordvoerster. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!