Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wachttijd ziekenhuiszorg neemt toe

17 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
medic-563425_1920
Door personeelstekorten lopen de wachttijden in de ziekenhuiszorg op. In 2019 moesten patiënten bij specialismen als oogheelkunde en de maag- en darm- en leverarts gemiddeld ruim zeven weken wachten op een eerste afspraak. Dat is twee weken langer dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstelling Mediquest, meldt De Telegraaf.
De maximale norm voor wachttijden wordt vaak overschreden. Ook bij andere specialismen moeten patiënten weken wachten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen hebben de stakingsdagen van het ziekenhuis vorig jaar niet meegeholpen. Toen werden duizenden afspraken verplaatst.

Zorg verplaatsen

Volgens de Patiëntenfederatie is in de afgelopen jaren te weinig personeel opgeleid en moet het roer om. Zilveren Kruid-directeur Olivier Gerrits pleit ervoor sommige zorg te verplaatsen naar de huisarts of naar de patiënt thuis. Zo kan de druk op ziekenhuispersoneel worden verlicht. Telegraaf/ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!