Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wachtlijsten dreigen bij gemeentelijke kredietbanken

20-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3225296.jpg
Gemeentelijke instellingen die burgers in financiële nood helpen, krijgen dit najaar en volgend jaar te maken met een hausse aan hulpvragen door de economische malaise. Daardoor dreigen lange wachtlijsten te ontstaan en een tekort aan personeel. Dat zei secretaris Aant de Jong van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, maandag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.
Gemeentelijke kredietbanken hebben de eerste zes maanden van dit jaar het aantal hulpvragen al zien stijgen, aldus De Jong. Dat komt niet zozeer door de recessie maar door andere oorzaken. Zo lopen er meer relaties op de klippen waardoor mensen in financiële problemen komen.
De Jong denkt dat de gemeentelijke instellingen daar bovenop dit najaar pas echt worden geconfronteerd met de gevolgen van de recessie. ,,Mensen worden ontslagen en gaan van werk naar WW en van WW naar bijstand en kunnen daardoor in de schulden raken.''
De 74 instellingen die bij de NVVK zijn aangesloten, kregen vorig jaar ruim 44.000 aanvragen voor hulp. De Jong verwacht dat dit aantal dit jaar met zeker 10 procent zal stijgen. Hij doet een beroep op lokale overheden om het mogelijk te maken meer personeel aan te trekken. Bij gemeentelijke kredietbanken en andere soortgelijke lokale instellingen werken in totaal zo'n tweeduizend mensen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!