Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarschuwing voor piramidespel op sociale media

27-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
social sociale media facebook instagram twitter 930 520
De Kansspelautoriteit (Ksa) waarschuwt voor het spel 'Geldbloem'. Mensen worden via sociale media zoals Snapchat, Instagram en Facebook uitgenodigd om mee te doen aan het spel, dat ,,alle kenmerken vertoont van een piramidespel".
Het spel werkt zo dat mensen opgeroepen worden geld in te leggen. Door een bedrag te storten, bijvoorbeeld 100 euro, wordt de deelnemer een plaats beloofd ,,aan de buitenste rang" van een bloem. De bloem zou vier rangen hebben. Door meer deelnemers te werven, kun je opschuiven naar het binnenste van de bloem. Eenmaal daar aangekomen, zouden nieuwe deelnemers aan jou geld betalen via een 'tikkie'.

'Verboden'

Volgens de Wet op de kansspelen is een piramidespel een kansspel. Zonder vergunning is het in Nederland verboden een kansspel aan te bieden. Kenmerkend voor piramidespelen is dat het overgrote deel van deelnemers zijn geld kwijtraakt, doordat de vijver aan potentiële deelnemers opdroogt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!