Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Waarschuwing voor phishing via nep-CoronaMelder-sms

23 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
corona-app 1127
Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor een sms waarin mensen een link krijgen om de CoronaMelder-app te kunnen downloaden. Het sms-bericht wordt in naam van het RIVM gestuurd, maar dit klopt volgens het ministerie niet. 
In de tweet van het ministerie refereert het overheidsorgaan aan een tweet van gebruiker Guido, die een screenshot van een sms-bericht deelt. In dit bericht staat eeen WhatsApp-link. De afzender van het sms-bericht is het RIVM, met het telefoonnummer 0800-1202. Dit is het landelijke telefoonnummer om een corona-testafspraak te maken bij de GGD.

Niet op de link klikken

Het ministerie raadt mensen aan niet op de link te klikken en het bericht te verwijderen. Het is onduidelijk wat er gebeurt als gebruikers op de link klikken. Volgens het overheidsorgaan gaat het om een phishingactie. De CoronaMelder-app is nog niet te downloaden, benadrukt het ministerie. Vorige week werd bekend dat de app pas vanaf 17 augustus beschikbaar is. 
Bron: Tweakers

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar