Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarschuwing: VELUX daklicht kan elektrische schok geven

10-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1589 keer bekeken
  •  
dakraam velux terugroepactie

Fabrikant Velux waarschuwt dat mensen met een VELUX daklicht CVU-variant een elektrische schok kunnen krijgen. De waarschuwing geldt voor de VELUX elektrische daklichten op netstroom.

Onder bepaalde omstandigheden kan er door condensatie een hoge luchtvochtigheid ontstaan. Het is dan mogelijk dat metalen onderdelen van het daklicht (waaronder de ketting, resetknop en regensensor) stroom gaan geleiden. Als je deze onderdelen dan aanraakt, dan kun je een elektrische schok krijgen.

In juli 2021 op de markt gebracht

Deze waarschuwing geldt voor de VELUX dakramen op netstroom die in juli 2021 op de markt zijn gebracht en betreft alle venstergroottes. Je herkent deze daklichten aan de code van het daklicht. Als de tweede reeks cijfers met 02 begint (bijvoorbeeld CVU 100100 0220QDA), dan kan dit ook bij jouw dakraam gebeuren.

Raak het daklicht niet aan

VELUX laat weten dat het wel veilig is om het daklicht te gebruiken met de afstandsbediening of de wandschakelaar, maar raak het dakraam zelf dus niet aan.

Afspraak voor inspectie

Neem contact op met VELUX zodat een servicemonteur je daklicht kan inspecteren om er zeker van te zijn dat deze veilig is. Deze inspectie is kostenloos.

Je kunt een afspraak maken voor een servicemonteur via telefoonnummer 030 – 662 96 20 of via support@velux.nl. Het telefoonnummer en mailadres zijn er ook voor meer consumenten die vragen hebben.

VELUX wijst er op dat deze waarschuwing niet geldt voor dakramen op zonne-energie of oudere VELUX daklichten.

Bron: Productwaarschuwing.nl / VELUX

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!