Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarschuwing: pas op voor eieren met Salmonella

30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
455 keer bekeken
  •  
nvwa eieren met code 930
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor eieren met code 3-ES-4624944A. Deze eieren uit Spanje zijn besmet met Salmonella.
De Salmonella is aan de buitenkant op de schaal aangetroffen. Daarom is het belangrijk de handen te wassen na aanraking van de eieren.
Voor zover bekend zijn de eieren geleverd aan toko's, buurtsupermarkten en marktkramen. Ook is het geleverd aan horecagelegenheden, die mogelijk zijn verwerkt in gerechten. De kans is groot dat deze eieren niet in grotere supermarktketens terecht zijn gekomen. Op dit moment is onduidelijk om hoeveel eieren het gaat.
Het eten van de bacterie Salmonella kan koorts, buikpijn en diarree veroorzaken binnen 48 uur na consumptie. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand dienen op te passen. Ervaar je na het eten van het bovenstaand genoemd product gezondheidsklachten? Neem dan contact op met uw (huis)arts.
Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!