Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Waarschuwing: koolmonoxidegevaar nieuwe CV-ketels

1 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
verwarming 930x520
Niet alleen bij oude slecht onderhouden cv-ketels en geisers ligt koolmonoxidevergiftiging op de loer, moderne verwarmingsketels blijken bij bijna de helft van de ongevallen de schuldige te zijn. De brandweer waarschuwt in een maandag begonnen landelijke campagne voor de gevaren van de stille sluipmoordenaar CO.
Slachtoffers door vergiftiging
Lange tijd werd aangenomen dat jaarlijks vijf tot tien doden vallen en enkele honderden mensen gewond raken door blootstelling aan een verhoogde concentratie koolmonoxide. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de omvang van het probleem echter drie tot vijf keer zo groot. Exacte cijfers zijn er niet omdat de vergiftigingssymptomen vaak niet worden herkend. Omdat je koolmonoxide niet ruikt, proeft of ziet is een koolmonoxidemelder van groot belang voor het voorkomen van ongelukken. Onderdeel van de voorlichtingscampagne is een onlinetest die laat zien hoeveel risico je loopt op koolmonoxidevergiftiging. ANP
Campagnesite brandweer: koolmonoxide

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!