NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Waarschuwing: Huisverkopers pas op voor poederbrief

19 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
huissleutels 930
De Fraudehelpdesk waarschuwt huisverkopers voor de mogelijke ontvangst van poederbrieven (zie voorbeeld onder dit artikel). De desk zegt de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen daarover te hebben ontvangen. Het gaat om mensen die hun huis te koop aanbieden, en vervolgens een poederbrief in de bus krijgen, vergezeld van dreigementen.
In sommige zakjes zat wit poeder, in een andere chocola. De zakjes waren vergezeld van een brief op naam van de ontvanger, opgesteld in het Engels. De brief bevat dreigende taal.

'Geld betalen in bitcoin'

In de brief staat onder meer dat ,,de toekomstige zakjes een andere inhoud kunnen bevatten die onplezierig voor potentiële kopers kan zijn''. Om dat te voorkomen, dient de ontvanger 150 euro te betalen in bitcoin. Wie niet reageert, krijgt een ‘aanmaning’ waarin het bedrag is opgelopen tot 200 euro.
poederbrief fraudehelpdesk2
De politie adviseert een ontvangen zakje met poeder niet open te maken, maar brief en zakje direct naar een politiebureau te brengen. Fraudehelpdesk /ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!