Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarschijnlijk geen verhoging van pensioenen

21-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
pensioengeld 1127

Hoewel pensioenfondsen ABP, PME en PFZW aangeven dat er geen korting wordt verwacht, lijkt een verhoging van de pensioenen niet werkelijkheid te worden. Dit blijkt uit het kwartaalbericht van pensioenfonds ABP. 

Doordat de rentes op de financiële markten iets oplopen, zijn de grote pensioenfondsen gestegen in hun dekkingsgraad. Dit betekent dat er meer geld in kas is voor de pensioenen. Toch blijkt dat een stijging van de pensioenen waarschijnlijk uitblijft. De reden daartoe is dat die stijging, in vergelijking met kleinere fondsen, daarvoor niet voldoende is. 

“Te fragiel”

ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool zegt daarover het volgende: "We begrijpen de roep om verhoging van het pensioen, maar de realiteit is dat de huidige regels, die voor alle fondsen gelden, daarvoor geen ruimte bieden.” Ook de voorzitter van pensioenfonds PME geeft aan het hertstel nog “te fragiel” is om tot verhogingen te komen. 

Weinig begrip

Vakbond CNV geeft aan weinig begrip te hebben voor de keuze. De inflatie loopt sterk op door stijgende gas- en benzineprijzen. Als er geen verhoging komt van pensioenen, dan dreigt deze groep mensen er te veel op achteruit te gaan. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!