Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

VWS wil richtlijn voor inloggegevens in zorg

3 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
inloggen wachtwoord privacy vingerafdruk toetsenbord 930 520
Het ministerie van Volksgezondheid gaat samen met de Autoriteit Persoonsgegevens een richtlijn opstellen voor het bewaren van inloggegevens in medische dossiers. Dat laat een woordvoerder weten na berichtgeving van Trouw. Momenteel is het nog aan zorginstellingen zelf om te bepalen hoe lang ze deze gegevens opslaan.
Zorginstellingen zijn al wel verplicht bij te houden wie een medisch dossier bekijkt, maar hoe lang deze informatie bewaard blijft verschilt fors. Op de ene plek gaat het om twee jaar, maar er zijn ook instellingen die de gegevens vijftien jaar bewaren.

Eenduidige richtlijn

De zorginstellingen zijn er niet in geslaagd onderling tot een eenduidige richtlijn te komen. Daarom gaat Volksgezondheid er nu zelf een opstellen. Aan wat voor termijn wordt gedacht, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Het ministerie wil de richtlijn in de eerste helft van het jaar rond hebben. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!