Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VW heeft mogelijk consumentenwetten gebroken

06-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen-930x520
De Europese Commissie onderzoekt of Volkswagen EU-regels voor consumentenbescherming heeft overtreden. Het gaat om de wetten voor oneerlijke handelspraktijken en de verkoop van consumentengoederen met garanties.
Dat zei EU-commissaris Vera Jourova (Consumentenrechten) maandag in Brussel over het schandaal met sjoemelsoftware. Mogelijk heeft VW zijn klanten onvoldoende geïnformeerd. Voor schadevergoedingen moeten Europese consumenten naar de rechter, benadrukte ze. In verschillende landen hebben consumentenorganisaties al stappen voor groepsvorderingen genomen.
Jourova spreekt deze week met nationale consumentenorganisaties en eind september met de nationale autoriteiten. Ook hoort ze VW.
In de VS heeft VW voor miljarden gedupeerde consumenten gecompenseerd, in Europa worden auto’s met sjoemelsoftware aangepast. Vorig jaar kwam aan het licht dat VW met verschillende dieselmodellen sjoemelde met de uitstoot-normen. ANP

Meer over:

volkswagen, vw, wetten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!