Kassa

'VW gebruikt schandaal voor reorganisatie'

08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen-930x520
Vakbonden en personeelsvertegenwoordigers vrezen dat Volkswagen het dieselschandaal aangrijpt om veel banen te kunnen schrappen. Daarom hebben ze donderdag per brief het vertrouwen in de top van het Duitse autoconcern opgezegd.
Voorzitter van de ondernemingsraad Bernd Osterloh vermoedt dat het bedrijf achter de schermen met besparingen bezig is die enkele maanden geleden nog niet op de agenda stonden. Hij eist nu goede garanties voor het behoud van werkgelegenheid. VW heeft laten weten met de boze personeelsvertegenwoordigers in gesprek te willen.
De kloof tussen directie en medewerkers bij Volkswagen is de laatste tijd steeds groter aan het worden. Er bestaat ook veel onvrede over de beloningscultuur bij VW. De Duitse krant Der Spiegel bracht donderdagmorgen nog aan het licht dat VW-kopstuk Hans Dieter Pötsch aanspraak kan maken op circa 10 miljoen euro omdat hij vorig jaar tot president-commissaris is benoemd. Ook is er bij de bonden veel antipathie richting een aantal andere hoge bestuurders bij VW, omdat die niet willen afzien van bonussen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!