Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVN: kinderen oefenen te weinig met verkeer

10-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verkeerscontrole_03.jpg
Ouders nemen hun kinderen te weinig mee mee in het verkeer, waardoor de kinderen er niet goed genoeg mee kunnen omgaan. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) zie je dat terug in het percentage kinderen dat zakt voor het verkeersexamen in de praktijk. Maandag meldt VVN dat vorig jaar 4 procent van de deelnemers zakte, terwijl dat in 2007 nog maar 1,5 procent was.
'Neem kind mee'
Volgens VVN-directeur Linda van Eijck krijgen kinderen ,,te weinig gelegenheid'' om te oefenen. ,,Terwijl dit juist dé manier is om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Als zij te weinig oefenen, weten ze niet hoe ze veilig met het verkeer kunnen omgaan.'' VVN wil dan ook dat mensen hun kinderen vaker meenemen in het verkeer.
App
Om dat te helpen bereiken heeft VVN een app bedacht met onder meer tips voor kinderen en ouders om het verkeer te oefenen. Ouders kunnen daar bijvoorbeeld lezen waar ze op moeten letten, omdat een kind het verkeer heel anders ziet dan een volwassene. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!